måndag 16 november 2009

Google Wave


Google Wave är ett online-verktyg för kommunikation i realtid och samarbete. En våg kan vara både en konversation och ett dokument där man kan diskutera och arbeta tillsammans med rikt formaterad text, bilder, videor, kartor och mycket mer.
Vad är en WAVE (våg) ?
En våg (wave) är lika delar samtal och dokument. Människor kan kommunicera och arbeta tillsammans med rikt formaterad text, bilder, videor, kartor och mycket mer.
En våg är delad. Varje deltagare kan svara någonstans i meddelandet, redigera innehåll och lägga till deltagare när som helst i processen. Vid uppspelning kan vem som helst spola tillbaka vågen för att se vem som sade vad och när.
En våg är live. Med direktöverföring samtidigt som du skriver..

Flera vänner talar sig varma om Google Wave, men först nu fick jag helt klart för mig hur fatastiskt bra det är. Det är efter att ha sett videon på 1 timma och 20 minuter som tyvärr inte är översatt. http://www.youtube.com/watch?v=v_UyVmITiYQ
Det är lättare att förstå om du längst ned till höger i YouTuberutan aktiverar bildtext. Att sedan den blir översatt till svenska jobbar jag på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar