torsdag 3 mars 2011

KommKomm

Jag delar gärna med mig om av vad jag vet om trender och nyheter som kan vara av intresse inom IT-branschen. Jag har därför också med intresse tagit del av beskrivningen av produkten KommKomm och är övertygad om att denna eller motsvarande produkter kommer att snart vara vanliga. http://www.kommkomm.se/
En person jag ser upp till i detta sammanhang är kommunchefen Mattias Jansson i Katrineholm http://kommunchef.com/ Han är en duktig person i att bryta ny mark när det gäller digital kommunikation med kommunmedborgarna. Det var t.ex. länge sedan han började med direktsändning per video av kommunevenemang med användning av program som Bambuser och U-stream som jag nu vill att IT-föreningen SeniorNet http://www.seniornet.se/ skall använda.
Betr KommKomm kan vi säkert bidra med att utbilda i och informera om när det väl är etablerat men att bryta ny mark för detta överlåtes till andra.

1 kommentar:

  1. Bo,
    Tack för din inforik blogg.

    Delar din önskan att SeniorNet börja använda direkt webbsändningar vi a Bambuser, U-stream eller liknande. Betr KommKomm kommer vi hör mycket mer om är jag säkert. Här är en lite förslag till "teaser" text som kommer publiceras snart vid http://offentligarummet.se (efter lite språkliga tvätt mm)

    "Att utveckla e-förvaltningen till att bli så enkel som möjligt för så många som möjligt, tolkar e-delegation sin regerings uppdrag.

    Hur bör arbetsfördelningen mellan offentligt och privat se ut i skapandet av e-tjänster som förenklar vår vardag? fråga IT ministern på en rundabordssamtal.

    SeniorNet-Sweden med sina 8000+ medlemmar frågor: Kan inte vara fel med lokala SN klubbar, egov forskare/utvärderare, och unga, duktiga tjänst utvecklare i samverkan?

    Kom till vår Demokvart för en presentation av SeniorNet-Sweden försöksverksamhet inom "beta" kommuner."

    SvaraRadera