söndag 17 januari 2010

Se upp för bluffarna på nätet….


Bloggaren Marra har under de senaste veckorna letat efter en begagnad iPhone3GS. Han är bara ute efter själva Iphonen till ett befintligt abonnemang, så att skaffa en ny med abonnemang var helt uteslutet. Därför har han sökt på diverse nätsiter för att hitta en begagnad till ett vettigt pris.
Han har också varit i kontakt med ett flertal säljare, men har inte lyckats hitta någon som vill göra affären via betalningssiten payson.se. De flesta ville att han först skulle sätta in pengar på ett konto, för att de sedan skall skicka telefonen. Här var ett dilemma, för hur skulle han veta att det dyker upp en telefon till sist ? Som köpare så kan man ju aldrig riktigt säkert veta det. Men det är då payson kan hjälpa oss som köpare. Payson agerar som en mellanhand och betalar ut pengarna till säljaren när köparen ger grönt ljus. Men å andra sidan så finns det ju faktiskt risk för att säljaren blir blåst vid en sådan affär, eftersom köparen kan ju faktiskt hävda att han fått en sten i paketet.
Det känns i alla fall riskfyllt att skicka pengar i förhand. Några säljare drog sig ur när han bad om att få ett foto på telefonen tillsammans med ett kvitto. Vissa ville inte ens dela ut telefonnummer osv. Så rådet till er är att vara försiktiga därute, eftersom det finns många bluffare som sätter detta i system att just blåsa vanligt folk som tror de gör en bra affär.
Vill du veta mer om Payson kolla på http://www.payson,se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar