lördag 18 juni 2011

SeniorNet Nyköping första halvåret 2011 etc

Vad har hänt denna första hälft av 2011 i SeniorNet Nyköping? Jo, faktiskt en hel del så att vi kan känna oss nöjda..


Två grundkurser genomförda av Kerstin Jonsson och Ingemar Uppman. Kanske det blir tre grundkurser i höst om Kerstin Dyrefors kommer igång med en grundkurs i Oxelösund. Att vi heter SeniorNet Nyköping betyder inte att vi bara skall ha aktiviteter i Nyköping och i den andan hade jag en välbesökt föreläsning i Koordinaten, Oxelösund i april under temat ”Vad kan jag göra med en dator”.
Vi har haft två välbesökta föreläsningar i Godtemplargården i Nyköping som handlat om bildhantering och sociala medier. Sedan har vi haft de omtyckta datapratardagarna.
Vi har fått bra media med flera artiklar samt inlägg i 100 ord.

Kursledarna har nu fått en CD –skiva med främst innehåll om hur man anpassar Windows för att göra det lättare för de som har lättare funktionsnedsättningar. Vi har också ställt oss i kö för att (inom ett PTS-projekt) få en hörutrustning (typ trådlös hörslinga) till en grundkurs.

Nyköpingsföretaget STPKC med dess chef Kennet Lindquist ingår i ett EU-projekt som heter Bridge och handlar om att överbrygga det digitala gapet för äldre personer. I detta projekt ingår förutom Sverige även Polen, Österrike, Slovenien, Italien och England. Kennet är sedan flera år medlem i SeniorNet Nyköping och därför kunnat följa aktiviteterna både lokalt i SeniorNet Nyköping och i SeniorNet Sweden. Helt nyligen hade projektet ett möte i Österrike till vilket jag var inbjuden till för att berätta hur vi arbetar inom SeniorNet i Sverige i praktiken. Det var intressant och trevligt och jag hoppas ytterligare samarbete med utbyte av information och kunskap.

Ännu har vi inte höstens program klart inom SeniorNet Nyköping men SeniorSurfdagen blir torsdagen den 13 oktober i samarbete med biblioteket i Culturum, Nyköping.

Själv har jag verkat som styrelseledamot i SeniorNet Sweden och särskilt som projektledare för att starta nya klubbar. Jag började i höstas med att skapa nya klubbar och nu är Linköping, Västerås och Eskilstuna igång mer eller mindre. På tur står följande städer: Strängnäs, Karlstad, Jönköping, Kalmar, Tranås och Alingsås så nog har jag att göra. Men, det gäller att inte överdriva utan att ha respekt för att gränsen 75 år passeras i sommar. Inget att fira att man blivit så gammal och denna gång firas födelsedagen bara med barn och barnbarn.
För ett år sedan slutade jag med linedanceaktiviterna och nu har vår stora båt sålts. Det går inte att hela tiden lägga till aktiviteter utan man måste också då också ta bort aktiviteter för att hinna med.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar