fredag 21 maj 2010

Spotify öppnar för alla


Spotify skapar två nya abonnemang. Det behövs inte längre en inbjudan för att kunna gratislyssna. Se här ”PC för allas” artikel

Spotify lanserade för några dagar sedan två nya varianter av tjänsten, Spotify Unlimited och Spotify Open. Spotify Unlimited erbjuder likt den tidigare betalversionen full tillgång till tjänsten dygnet runt utan att störas av reklam. Spotify Unlimited fungerar dock endast på en dator, alltså inte på en mobiltelefon.

Spotify Open som är den största nyheten, innebär att det inte längre krävs några så kallade ”invites” (inbjudningar) för att använda tjänsten. Med hjälp av Spotify Open kan vem som helst registrera sig och använda en reklamfinansierad version av tjänsten. Den är dock begränsad till 20 timmar per månad.

De tidigare varianterna, Spotify Free och Spotify Premium kommer dock att finnas kvar. Spotify Free ger likt tidigare full tillgång till en reklamfinansierad version av Spotify men kräver en så kallad invite.

Spotify Premium kommer som tidigare ge full tillgång till tjänsten utan reklam på både en dator och en mobiltelefon. Den ger användaren dessutom tillgång till sparad musik även om det inte finns någon internetkoppling.

- Fram tills i dag måste användarna antingen ha en invite från någon eller betala för tjänsten. Nu har vi alternativ som gör det möjligt för alla att prova tjänsten helt gratis, säger Spotifys vd, Daniel Ek.

Spotify Premium kostar 99 kronor per månad och Spotify Unlimited kostar 49 kronor per månad.

Mer information om priser mm hittar du här.
http://www.spotify.com/se/new-user/
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.314090

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar