söndag 14 februari 2010

Second Life



Second life, den virutuella onlinevärlden skulle bli något alla mer eller mindre skulle bli inblandade i då det startades för några år sedan. Sedan har det varit tyst om Second Life. Malmö kommun var på hugget med Second life men har nu dragit sig ur. Se följande länk:
http://computersweden.idg.se/2.2683/1.294080/malmos-virtuella-totalflopp Här kan du se på länkar till Second Life
http://secondlife.com/?v=1.1
http://www.sweden.se/secondlife
Se även detta inläggs kommentarer

2 kommentarer:

  1. Det är synd att Malmö ger upp, men frågan är vad det var de egentligen försökte göra? Det har varit svårt att få reda på nåt om strategin bakom – vad var målet, hur skulle man komma dit? Här saknas svar.

    När det däremot gäller uppfattningen att Second Life skulle vara mindre populärt nu än för ett par år sedan, som många kritiker av projektet verkar tro, stämmer inte det alls. Hypen i media om Second Life var visserligen som allra störst 2007, två år innan Malmös lansering, men Second Life har faktiskt aldrig varit mer populärt än det är just nu:

    - Omsättningen inne i Second Life var 2009 drygt 550 miljoner USD – sju gånger mer än 2006. Det är dubbelt så mycket som den totala försäljningen på Facebook.
    - Linden Lab, skaparna av Second Life, gjorde en vinst 2009 på 50 miljoner USD, för jag vet inte vilket år på raken. Facebook gjorde också ett bra resultat 2009, för att vara dem alltså, ”bara” 50 miljoner USD i förlust.
    - Second Life har mer än dubbelt så många aktiva användare idag än under värsta hypen 2007. Invånarna tillbringade totalt 481 miljoner timmar (över 360 000 manår!) i Second Life 2009, all time high och en ökning med 21% jämfört med 2008.
    - Över 40 miljoner samtalsminuter per dag under 2009, bland top fem i världen på IP-röstkommunikation (Skype är störst) – och det är inte ens främsta syftet med Second Life.

    Läs mer i den officiella redovisningen för 2009 för Second Life.

    Eller läs mitt gästblogginlägg Är Second Life dött och ute?på ”Kvistlenas andra liv”.

    SvaraRadera
  2. Eller så följer ni min blogg om Second Life - på Svenska:

    http://tinasuniversum.blogspot.com/

    DÄR kan ni hitta hela lite över 3.700 inlägg om just Second Life.

    /Tina

    SvaraRadera