måndag 19 oktober 2009

Äkta vara


Grattis Citygross som hänger på den oberoende föreningen "Äkta vara" som kontrollerar och godkänner produkter utan tillsatser. Kolla mera om Äkta vara på http://www.aktavara.org/ Kom igen Coop och ICA och låt inte Citygross ensam sola sig i glansen om att bry sig om oss konsumenter i tillsatsdjungeln.
Äkta vara är en bok, webbplats och en förening i Sverige som vill verka för matvaror som har ett traditionellt innehåll av naturliga råvaror och är fria från tillsatser.
I oktober 2007 gav journalisten Mats-Eric Nilsson ut boken “Den hemlige kocken”, som innehöll hård kritik mot dagens livsmedelsutbud. Boken ledde till en diskussion i medier och bland allmänheten om livsmedelstillsatser och matkvalitet. Ett år senare, i november 2008, kom uppföljaren “Äkta vara” där författaren granskar 150 livsmedel i sitt sökande efter vad han beskriver som Äkta vara, dvs produkter som har ett traditionellt innehåll av naturliga råvaror och är fria från tillsatser.
Samtidigt med utgivningen av boken startades en webbplats - konsumentsajten Äkta vara. Den drivs av den ideella föreningen Äkta vara Sverige och vill vara en mötesplats för engagerade livsmedelskonsumenter i samma anda som de båda böckerna. Ordförande för föreningen är Björn Bernhardson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar