fredag 30 november 2012

Surfplattor ( tablets )


På tisdag kommer kollegan Christina från Senioret Sweden till Nyköping för att föreläsa om surfplattor. Det gäller då Ipad och androidplattorna som är fantastiska med sina intuitiva pekskärmar och appar. Man skulle kunna tro att Microsoft nu är uträknad. Men icke sa Nicke. Microsoft kommer igen med Windows 8 och surfplattan Surface.
Ipad och androidplattorna är bra på konsumtion av innehåll men sämre på att skapa innehåll. Detta beror delvis på att deras operativsystem från början är gjorda för smarta mobiltelefoner och därför har sina begränsningar. Microsofts nya lite mindre surfplatta kallad Surface har operativsystemet Windows 8 vilket innebär samma operativsystem som framåt nu gäller även för PC laptop och desktop (bärbart och stationärt). En övergång till Windows 8 förenklas genom att man kan växla mellan pek- och vanlig laptophantering. Surfaceplattan har redan som standard skydd och ställ. Surfaceplattan skall mer efterlikna en laptop och har praktisk normal USB-port och kan lätt utökas med mer minne av SD-typ. Surface Pro inkluderar t.o.m. support för digital bläckpenna.
Det är klart, ännu har Surface inte så mycket appar och finns ännu inte till försäljning i Sverige – däremot finns redan flera andra fabrikats surfplattor med Windows 8. Nu gäller det att lära sig Windows 8.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar