lördag 3 december 2011

Enkelt med en Mac



Det är enkelt med en Mac. Det är lättare att lära sig använda en Mac jämfört med PC. Macen krånglar också mindre än PC. Mindre problem också med att ansluta enheter till Macen. Mindre problem med virus … egentligen inga alls ännu så länge. Tyvärr är det ont om utbildningscirklar för Mac och detta beror på användningsfördelningen ca 90% Pc och 10% Mac som dock sakta förändras till Macens fördel.
Här ett exempel på enkelheten. Vi har en multiskrivare dvs en med skann- och kopieringsmöjlighet enligt bilden. Den är ca 3 år gammal men blev oanvändbar att till våra PC när de fick Windows 7 eftersom det inte gick att hitta en drivrutin som fungerar med Windows 7.

Tänkte… jag provar med Macen. Skrev ett dokument. Pluggade i USB-kontakten från skrivare i Macen. Väntade mig att få upp en förfrågan om drivrutin. Men inget hände. Tryckte sedan på knappen för utskrift och nu skrevs dokumentet ut som om skrivaren alltid varit ansluten.

1 kommentar:

  1. Jomenvisst jag håller med - MAC är mycket bättre än PC men den är "ostandard". Skälet för dess fördelar är ju att man genom att slippa standard för programvaran kan integrera den med maskinvaran och på så sätt få en bättre och säkrare funktion. Samma går ju igen i Iphone som för den raka användningen är överlägsen Andreoid-telefonerna. Mvh Neve

    SvaraRadera