lördag 13 augusti 2011

PC fd underverk


Peter Wolodarski, omtyckt chef för ledarredaktionen på DN, har idag gjort en betraktelse om PCn under rubriken ”Vid 33 är man passé”. Den återges här:
IBM:s första pc fyllde igår 30 år. När datorn föddes revolutionerade den marknaden och lockade fram mängder av efterföljare. Idag är pc:n lika cool som en gammal skivspelare – fullt funktionsduglig, men knappast ledande i en tid av smarta telefoner, läsplattor och andra uppkopplade enheter.
Pc:n har egentligen inte ersatts av någon annan apparat, skriver IBM:s Mark Dean i ett blogginlägg. Men dess starka ställning har underminerats av nya idéer om hur datorer kan
användas för att koppla ihop människor över hela världen.
De skarpaste innovationerna skapas inte av män i vita rockar som sitter inlåsta i laboratorier, utan i gränslandet mellan alla som utbyter idéer så mycket enklare och snabbare än tidigare.
Ett framsteg för mänskligheten väl värd att fira.

1 kommentar:

  1. Jag håller med om att datorerna börjar att bli föråldrade, eller hur man nu än ska säga det, men jag vet inte om plattor, telefoner osv kommer att ersätta datorerna nu, om någonsin. Det ska dock bli intressant att se.

    SvaraRadera