måndag 31 augusti 2009

Välj profil då du skall kommentera????????
”Välj profil” står det när du skall kommentera ett inlägg
Jag har fått frågan om hur man gör när man vill läsa eller skriva kommentarer på bloggen, och tänkte därför försöka förklara hur det går till. Jag försöker vara väldigt tydlig så att även den med liten datorvana känner sig hemma.
När du kommer in på sidan ser du de senaste inläggen. I en blogg ser du det som är skrivet senast högst upp. Inläggen ligger i kronologisk ordning, och går du längre ner ser du äldre inlägg.
Under varje inlägg ser du vem som skrivit, vilken tidpunkt och hur många kommentarer som kommit in på just det inlägget. Vill du läsa kommentarerna och/eller skriva en kommentar själv klicka du på antalet kommentarer.
Längst ner på sidan med kommentarerna som du läst finns en ruta. Vill du lämna en kommentar skriver du den i rutan. Sedan trycker du på den blå nedåtpilen i rutan "Kommentera som: Välj profil..."
Du kan nu välja att skriva vad du heter, eller att vara anonym. Om du vill skriva vad du heter går du ner i listan och trycker på "Namn/webbadress" Väljer du "Anonymt" kan du hoppa över nästa bild.
Du får sedan upp en ruta. Du skriver ditt namn i rutan där det står "Namn" och sedan trycker du på knappen "Fortsätt"
Du kommer då tillbaka till din kommentar, men nu står ditt namn i rutan. Är du nöjd med det du skrivit trycker du på knappen "Skicka kommentar". Nu blir det lite krångligt.-En ruta med ett konstigt ord kommer upp, och man måste skriva bokstäverna i rutan nedanför. Man måste skriva exakt rätt för att det ska fungera, men det gör inget om man skriver fel. Då får man fler chanser. Skriv bokstäverna/siffrorna och tryck på knappen "Slutför". Anledningen att man gör det här är att man med den här kontrollen undviker att någon använder ett datorprogram som automatiskt skickar exempelvis reklam som hamnar i blogg-kommentarerna.
Nu har din kommentar skickats iväg. Kanske inte lätt som en plätt, men du vänjer dig

1 kommentar: