söndag 13 februari 2011

Inställningar för utbildningsCDn ”Klicka för kunskap”

Kolla på http://seniornyk.blogspot.com/2011/02/utbildningen-klicka-for-kunskap-for.html på denna blogg för info om vad skivan gäller för.

Inställningar förklarade av Bo Ohlsson, SeniorNet Järfälla, för att filmsekvenser skall fungera bra

Följande gäller för CD-skivan ”Klicka för kunskap” i de båda senaste versionen när man har Adobe Reader X.
Har man Adobe Reader 9.3 eller 9.4 hoppar man över punkt 1 och 4

1. Öppna Adobe Reader och i menyn klicka på ”Redigera”, gå ner till Inställningar längst ner och klicka. Markera ”Allmänt” i vänstra menyn och ta bort bocken i rutan längst ned framför texten ”Aktivera skyddat läge vid start”. En ruta kommer upp som begär omstart av datorn, klicka ”Ja”. Datorn startar om. Efter omstart fortsätt med punkt 2.
2. Öppna Adobe Reader, välj ”Redigera” som ovan och i vänstra menyn gå ner till ”Multimedia trust (äldre)” och markera den. Flytta pricken från rutan ”Pålitliga dokument” till rutan ”Andra dokument”. Markera i fönstret :”Behörighet för Windows Media(R) Player är angiven till…” och i rutan bredvid texten ”Ändra behörighet för vald multimediauppspelning till..”ändras med hjälp av den lilla pilen till ”Alltid”. Gör samma sak för ”Behörighet för Inbyggd Windows-spelare är angiven till….”.
3. ”Behörighet för Adobe(R) Flash(R) Player…” skall vara kvar som ”Fråga”.Klicka OK. Stäng ner Adobe Reader och sätt i skivan. Nu ska filmer visas i både XP-delen som i Windows 7-delen.
4. För att få upp Övningarna i XP-delen måste man högerklicka på ikonen och välja ”Öppna dokument” i rutan som kommer upp.
5. I XP-delen övning 4 i Word hamnar man på sidan före övning om man går via Innehåll så klicka en gång på framåtpilen längst ner till höger.
6. I XP-delen övning 2 i Internet hamnar man på sidan efter övning om man går via Innehåll så klicka en gång på bakåtpilen nere till höger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar