torsdag 25 mars 2010

Google Apps Marketplace


Google Apps Marketplace http://www.google.com/enterprise/marketplace/home erbjuder produkter och tjänster som utformats för Google-användare, inklusive installerbara apps (program) som integreras direkt med Google Apps. Installerbara apps är lätta att använda, eftersom de innehåller single sign-on, Googles universella navigering, och en del innehåller även funktioner som integreras med domänens data.
Single sign-on, SSO, är en metod inom sammansatta datasystem för att hantera användare med aspekt på användarbehörighet (auktorisering) och användarverifiering (autensiering), så att dessa användare endast behöver logga in en enda gång för att nå de system som är anpassade till tjänsten. Fördelen för användaren är att man inte behöver hålla reda på flera olika lösenord.
Har börjat testa programmet OffiSync som finns att ladda ned på Google Apps Marketplace. Där integreras det bästa från MS Office och Google docs - man blir rent lyrisk.

1 kommentar:

  1. Man förstår att Microsoft gör allt för att sabba för konkurrenten Google. På Word (inte Excel) så ser man inte längre OffSyncs Wordknapps alternativ utan det står istället "Anmäl dig till betaversionen av Office Live Workspace"

    SvaraRadera