måndag 28 september 2009

Sörmlands Nyheter


Vi är bortskämda med att ha en jättebra lokaltidning, vi som bor i SNs utdelningsområde. Det vittnar också flera utmärkelser om. Frukosten är inte komplett utan SN. Jag börjar med ledarsidan. Tidningen är även modern vad avser att utnyttja modern teknik som Internet. Kolla www.sn.se/skriv där det finns flera olika kontaktytor. Är man dessutom prenumerant (inloggning efternamn och prenumerationsnummer) så finns flera fördelar (billigare/gratis annonsering, artikelsökning etc).
DN´s webbsida har dock en sak som inte SN har. Det är uppläsning av artiklar med talsyntes. Vad skall man med det till? Kanske lyssna på nyheter i mobilen (om webbansluten sådan) från www.mobil.dn.se . När du hittar artikeln i mobilens webbläsare så finns länken ”Lyssna på artikeln” som du klickar på och uppläsningen kommer igång. Personligen tycker jag det är lite jobbigt att lyssna på talsyntes jämfört med vanlig uppläsning. Kul ändå att testa.

1 kommentar:

  1. Hej! Lite sent respons här. Men jag skulle bara vilja påpeka att det är orättvist att jämföra uppläsningen av mobil.dn.se med inläst tal. Den talande versionen av artiklarna finns tillgänglig i samma sekund som artikeln publicerats. En inläst version skulle ta tid att producera. Dessutom skulle det inte vara ekonomiskt försvarbart att läsa in alla artiklar manuellt. Talsyntes kommer inte inom överskådlig framtid att kunna mäta sig med inläst tal i fråga om kvalité. Men ljud passar betydligt bättre än text i situationer som t.ex. då man kör bil, promenerar, reser, etc. Så kan man ha överseende med de brister i uttalet (som vi hela tiden försöker minimera) som vår tjänst har så är det ett bra komplement till artikelns text.

    Visste du att ni helt gratis skulle kunna sätta upp en liknande tjänst på denna blogg. På http://webreader.readspeaker.com kan ni teckna upp er för en Webreader Free. Det finns en färdig plugin för Blogspot så det borde vara mycket enkelt att lägga in.

    Mvh Daniel Erkstam, Försäljningschef VoiceCorp i Norden.

    SvaraRadera